Comar Aluminium Complete New Student Accomodation

Comar Architectural Aluminium Systems, with their approved fabricator Barking Shopfronts; recently completed a change of use building refurbishment on Grove House, Ealing, London.  Situated between Ealing High Street and the  Ealing Green Conservation Area,  this building was a 1980’s unused former teaching facility, forming part of the University of West London, has now been transformed into 100 self contained studios for students. Barking Shopfronts were able to ensure that this project could be completed within the restraints of the budget.

Grove House Ealing CGI - Copy

This building conversion was completed using Comar 5P.i Tilt & Turn and fixed light windows, Comar 6EFT curtain walling to the main entrances and stairways, Comar 7P.i Doors for the entrances with Comar 9P.i Framing used for the side lights.

Comar 6EFT 4sided SG provides a structurally glazed solution with EPDM or Silicon seals, 6EFT offers architects the opportunity to maximise a glazed area as it has the slimmest seals on the market enabling as much natural daylight as possible into the staircases. 

grove house fgrove house a dgrove house a c

In a busy residential and particularly high traffic student environment, Comar 7P.i Commercial Door sets are a natural choice.  Not only are they available in swing, pivot, sliding, auto-sliding and sliding folding, they have been designed specifically for public applications.  All aluminium was powder coated to a Grey RAL 7037 Matt finish.

Architects: Aros Architects
Fabricator: Barking Shopfronts Ltd
Main Contractor: Bennett Construction
Project Value:  £360K
System Used:  Comar 5P.i, 6EFT, 7P.i, 9P.i
Location: Ealing, London